غذاهای سنتی تبریزمقالات

قیقاناخ یا خاگینه غذای سنتی تبریز

خاگینه تبریزی، یک میان‌وعده خوشمزه و مقوی

قیقاناخ یا خاگینه یک دسر و یا یک صبحانه فوق العاده مقوی و مغذی خصوصا برای زنان پس از زایمان است . این خاگینه که جز دسرهای محلی تبریز و قزوین و البته برخی شهرهای دیگر است از آن به عنوان یک معجون مقوی و مغذی برای افرادی که دچار ضعف,و یا کم خونی هستند یاد میشود البته که به عنوان یک صبحانه فوق العاده برای کودکان نیز حایز اهمیت بوده امیدوارم حتما برای یک بار هم شده این خاگینه فوق العاده را درست نمایید و از فواید آن بهره مند شوید.

خاگینه نوعی خوراک ایرانی است که به عنوان دسر نیز سرو می‌شود.که به طور ویژه بین مردم آذربایجان رواج دارد.این غذا فوق العاده خوش طعم بوده و با مواد بسیار کم و ساده تهیه میشود ، مواد اصلی آن آرد و تخم مرغ است.

خاگینه ازمحبوب ترین دسرهای خطه آذربایجان خصوصا شهرتبریز است. به صورت گرم و هم سرد سرو میشود. برای  هرچه مقوی وسالم شدن آن میتوان بجای شهد با دوشاب(شیره انگور) میل نمود.

طرز تهیه خاگینه ساده

مواد لازم

  • تخم مرغ : ۵ عدد
  • ماست : ۶ قاشق غذاخوری
  • آرد :  ۶قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر : یک قاشق مرباخوریشکر : ۲ لیوان سرخالی
  • آب : ۲ لیوان سر خالی
  • زعفران : به مقدار لازم

دستور پخت خاگینه ساده

  1. برای پخت خاگینه ساده ابتدا تخم مرغ ها و ماست را به خوبی مخلوط نموده و کاملا ه مبزنید تا یکدست شود و تغییر حالت دهد.
  2. سپس بکینگ پودر و آرد را به آن اضافه نموده و مجددا با چنگال هم بزنید تا مخلوط شوند.
  3. حال در ماهیتابه ایی مناسب دو قاشق روغن ریخته و مواد را همانند کوکو داخل ماهیتابه بریزید.
  4. شعله پخش کن را روی اجاق گاز قرار داده و سپس ماهیتابه را روی آن قرار دهید.
  5. توجه داشته باشید که باید حرارت بسیار کم بوده و بر روی در ماهیتابه نیز دم کنی قرار دهید.
  6. بعد از نیم ساعت درب آن را برداشته و خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
  7. برای شربت خاگینه نیز، شکر آب و زعفران را روی حرارت گذاشته تا شکر کاملا حل شود و کمی غلیظ گردد.
  8. بعد از اینکه دو طرف خاگینه سرخ شد شربت خنک شده را روی ان بریزید و میل نمایید.
  9. توجه داشته باشید که می توانید خاگینه را به شکل دلخواه برش بزنید و همچنین به دلخواه از سبزی کوکو و یا نعناع نیز در آن استفاده نمایید و طعم متفاوتی به آن ببخشید.

طرز تهیه خاگینه تبریزی یا قیقاناخ

برای تهیه خاگینه تبریزی نیز همانند خاگینه ساده باید ابتدا تخم مرغ ها را با وانیل خلوط کرده و با چنگال هم بزنید.

سپس ماست شیرین را اضافه نموده و مجددا هم بزنید تا کاملا یکدست شود.

حال ارد و بکینگ پودر را اضافه نمایید و خوب هم بزنید. توجه دشاته باشید که اگر غلظت آن کمتر از فرنی بود باید کمی آرد به آن اضافه نمایید.

در این مرحله تابه را چرب نموده و مایه را داخل آن بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید. و صر کنید تا سرخ شود. سپس خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز برشته شود.

حال شعله را خاموش نموده و درب قابلمه را به مدت پانزده دقیقه برندارید تا خاگینه نرم و آماده رول کردن شود.

بعد از گذشت این زمان پودر ها را روی خاگینه پاشیده و گردو ها را وسط آن قرار دهید.

سپس دو طرف آن را برگردانید و به اصطلاح رول نمایید. برای میکس کردن می توانید از خلال دندان نیز استفاده نمایید.

حال شربت را که از ترکیب آب، گلاب، زعفران و شکر بدست آورده ایم ( توجه دشاته باشید که شربت باید آنقدر روی حرارت بماند تا شکر کاملا حل شود و غلیظ گردد، سپس آن را در محل مناسبی قرار دهید تا خنک شود. ) شربت را روی خاگینه ها ریخته و صبر کنید تا جذا آن شود.خاگینه تبریزی ما آماده است، می توانید به دلخواه آن را برش زده و سپس نوش جان فرمایید.

4.4/5 - (9 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا