غذاهای سنتی تبریز
کوفته تبریزی
فهرست مطالب
مواد لازم کوفته تبریزی
- گوشت چرخ کرده: 400 گرم
- لپه: 130 گرم یا یک پیمانه سرخالی
- تخم مرغ: 1 عدد
- پیاز: 1 عدد متوسط
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- زرد چوبه: نصف قاشق مرباخوری
- آرد : 3-2 قاشق غذاخوری
- مرزه و تره ریز خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران: به مقدار لازم
مواد لازم برای داخل کوفته تبریزی
- پیاز سرخ شده: 1 قاشق غذاخوری
- گردو: 50 گرم
- بادام پوست کنده: 20 گرم
- زرشک: 20 گرم
- آلبالو خشک: 10 عدد
- آلو بخارا بدون هسته: 50 عدد
- تخم مرغ آب پز سفت: به دلخواه
مواد لازم برای سس کوفته تبریزی
- پیاز نگینی خرد شده: 1 عدد
- روغن سرخ کردنی: چند قاشق غذاخوری
- رب : 2 قاشق غذاخوری
- زعفران، نمک و فلفل: به مقدار لازم
دستور تهیه کوفته تبریزی
- لپه را خیس کرده، با کمی نمک و مقداری آب بپزید، سپس در آب کش ریخته و چرخ کنید.
- گوشت را دو بار چرخ کنید، سپس با لپه، نمک، فلفل، زرد چوبه و زعفران خوب ورز دهید، تخم مرغ و پیاز رنده شده آب گرفته را اضافه کنید.
- تره و مقدار کمی مرزه خشک را نیز اضافه کنید، آرد را تا حدی به مایه اضافه کنید تا کوفته سفت شود.
- ورز دادن زیاد کوفته باعث میشود که هنگام پخت ترک نخورد، میتوانید از غذا ساز نیز برای ورز دادن استفاده کنید.
- از مواد کوفته اندازه یک پرتقال درشت برداشته و بین آن از مواد داخل کوفته به دلخواه گذاشته و گرد کنید.
- برای تهیه آب کوفته ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید، وقتی طلایی رنگ شد رب، زعفران، نمک، فلفل و آب را اضافه کرده بعد جوش آمدن آب، به آرامی کوفته ها را در آب کوفته قرار دهید.
- در 30 دقیقه اول پخت درب قابلمه را نگذارید و 30 دقیقه بعد در آن را گذاشته و زمان دهید تا بپزد.
- داخل کوفته به جای تخممرغ از تخم بلدرچین نیز می توانید استفاده کنید و کوفتههای تک نفره بپزید. در صورت تمایل می توانید داخل آب کوفته چند عدد آلو و مقداری سبزی نیز بریزید تا خوشمزه تر شود.
نکات پخت کوفته تبریزی
- هر کدام از مواد را که دوست نداشتید، میتوانید از داخل کوفته حذف کنید.
- کوفتهها را در سس در حال جوشیدن نگذارید، چون اگر در این حالت کوفتهها را در آن بگذاریم، ممکن است از هم باز شوند.
- پس از گذشت نیم ساعت از زمانی که کوفتهها را در سس چیدیم، آنها را آرام جابهجا میکنیم و برمیگردانیم.